Verzorgingstip voor bloemen

1.     Haal de verpakking van het boeket/bloemen. Als je bloemen in\r\nde verpakking laat zitten gaan ze rotten doordat het te warm wordt.

\r\n\r\n

2.    \r\nPak een schone vaas en vul\r\ndeze goed met water. Zorg dat de vaas goed schoon is i.v.m. bacterie\r\ngroei. Zorg dat de bloemen ook voldoende water hebben in een klein laagje water\r\nkunnen zij niet voldoende water opnemen en gaan zij hangen. Dus vaas goed voldoen met water. Met een glazen vaas kun je goed het waterpijl in de gaten\r\nhouden. Tevens kun je zien of het water verschoont moet worden. Spoel dan ook\r\nde stelen af en snij ze nog een keer schuin aan.

\r\n\r\n

3.    \r\nSnijbloemenvoedsel.\r\nVoeg dit toe voordat je de bloemen in het water zet.

\r\n\r\n

4.    \r\nSnij de bloemen schuin aan\r\nmet een scherp mes of snoeischaar. Waarom maak je gebruik van scherp\r\ngereedschap, anders knijp je de buisjes in de steel van de bloem samen en kan\r\ndeze alsnog geen water opnemen. Schuin aansnijden (2tot3 cm) van bloemen is\r\nheel belangrijk zodat de stengel voldoende oppervlakte heeft om water op te\r\nnemen. Doordat de stengel schuin aangesneden is kan de bacteriën die zich op de\r\nbodem vormen moeilijker bij de opening van de steel.

\r\n\r\n

5.    \r\nVerwijder de blaadjes die in\r\nhet water hangen. Het blad dat in het water hangt veroorzaakt\r\nsnellere bacterie groei.

\r\n\r\n

6.    \r\nZet de bloemen nooit in de\r\nfelle zon of de tocht. Ze verliezen dan veel te veel vocht en gaan\r\ndan slap hangen. Zet de bloemen ook nooit direct naast fruit. Fruit produceert\r\nethyleengas dat veroudering van bloemen versnelt. Met name anjers zijn daar\r\nextra gevoelig voor. 

23-02-2023
Verzorgingstip voor bloemen